fbpx
Сьогодні
11:34 21 Бер 2021

Австралія до 2022 року збирається відмовитися від біорозкладного пластику

Австралія відмовиться від біорозкладного пластика до липня 2022 року.

Біопластик повністю зникне у рамках реалізації Національного плану боротьби з пластиковим забрудненням, який запустив Федеральний уряд, пише EcoTown.

"Більшість країн, що мають плани зменшення забруднення пластиком, схильні проявляти поблажливість до біорозкладаних пластикових виробів, – зауважують експерти. – Однак біорозкладаний пластик нічим не краще звичайного".

Термін "біорозкладаний пластик" використовується для позначення пластику, отриманого з рослинних матеріалів, і вважається, що він піддається біологічному розкладанню після використання. Його також часто називають біопластиком.

Вважається, що біорозкладаність – це добре, але немає ніяких стандартів, що регулюють тип продуктів, які можуть бути позначені як біорозкладані. Деяким з цих продуктів може знадобитися кілька десятиліть або століть на звалищах, перш ніж вони розкладуться.

Оприлюднений план спрямований на те, щоб об'єднати учасників галузі і виробити шлях у вирішенні цієї проблеми. Його реалізація призведе до поступової відмови від «фрагментованого» пластику до липня 2022 року.

План буде спрямований на заборону одноразових пластмас на пляжах, заборону виробництва упаковки з пінополістиролу і введення мікропластикових фільтрів для пральних машин.

Проблема переробленого пластику також викликає заклопотаність австралійського уряду. Багато компаній виробляють пластмаси у величезних кількостях і маркують їх як придатні для вторинної переробки.

В Австралії тільки 18% пластмас переробляються, а в усьому іншому світі — 9%. Переробка пластмас – це процес, який все ще стикається з безліччю проблем. По-перше, переробка відходів дуже дорога у порівнянні з виробництвом нових пластмас з викопного палива. В результаті більшість компаній вважають за краще інвестувати у виробництво нового пластику.

В Австралії система рециркуляції розвинена, але вона стикається з проблемами вартості і поділу відходів на рівні житла.

Національний план пластмас також буде спрямований на боротьбу з компостованим пластиком. Австралійський уряд вже має нормативні стандарти та сертифікати для цього типу пластику.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: