fbpx
Сьогодні
11:03 20 Бер 2021

Україна зайняла 69 місце за рівнем щастя

Фахівці проаналізували "рівень щастя" 95 країн. У рейтингу Україна опинилася на 69-му місці.

Про це йдеться у Всесвітній доповіді про щастя за 2021 рік, яка ініційована ООН.

Отримані дані показали, що Фінляндія визнана найщасливішою країною. Це звання дістається фінам вже четвертий рік поспіль.

Поряд з Фінляндією в першій п'ятірці знаходяться Ісландія, Данія, Швейцарія і Нідерланди. США не увійшли в першу десятку, опинившись на 14-му місці. На думку укладачів доповіді, жителі Монголії (45-е місце), Молдови (49-е місце), Таджикистану (62-е місце), Лаосу (67-е місце) і Бангладеш (68-е місце) набагато щасливіше громадян України.

П'ятірку найбільш нещасливих країн складають Камбоджа, Індія, Йорданія, Танзанія і Зімбабве.

Це рейтинг лише за індексом останнього року (2020-го) — саме у ньому Україна опинилася на 69-му місці серед 95 країн світу (була на 89-му).

При складанні загального рейтингу укладачі використовують трирічний відрізок як більш репрезентативний. У цьому загальному світовому рейтингу щастя Україна посіла 110 місце серед 149 країн, включених до звіту, опинившись між Алжиром та Іраком. Порівняно з попереднім роком, вона покращила результат на 13 позицій.

Як зазначено на офіційному сайті дослідження, цього року при визначенні рівня щастя дослідники сфокусувалися на тому, як пандемія COVID-19 вплинула на людей і як уряди досягли успіху в боротьбі з коронавірусом.

Довідка

Всесвітня доповідь про щастя – це щорічна доповідь, яка публікує підрозділ ООН з пошуку рішень стабільного розвитку. При його підготовці використовувалися дані опитувань інституту Геллапа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: