fbpx
Сьогодні
09:42 19 Бер 2021

ЄС: Путін несе відповідальність за спроби вбивства опозиціонерів у Росії

В Євросоюзі заявили про політичну відповідальність російського президента Володимира Путіна за вбивства і замахи в Росії.

Про це заявила прес-секретар Верховного представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики і безпеки Жозепа Борреля, повідомляє DW.

«На жаль, є довгий список успішних і невдалих спроб вбивства людей, які критикували те, що відбувається в Росії, серед них – політиків і журналістів», – зазначила вона.

Прес-секретар нагадала, що багато випадки не розслідуються, залишаються нерозкритими, злочинців не притягують до відповідальності.

Крім того, за словами представника Борреля, Росія вчинила агресію по відношенню до України, а також зіграла негативну роль в ряді інших конфліктів.

«Всім відомо, що Володимир Путін, будучи президентом РФ, в кінцевому підсумку несе відповідальність за дії російських держорганів, політику держави та інші його дії», – сказала вона.

Як повідомляла Рубрика, в інтерв'ю телекомпанії ABC 17 березня президент США Джо Байден ствердно відповів на питання, чи вважає він Володимира Путіна вбивцею. Путін відповів, що "хто обзивається, той сам так називається".

Також 17 березня в США заявили, що посилюють санкції проти Росії за отруєння опозиціонера Олексія Навального і колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Після цього Росія викликала в Москву свого посла в США Анатолія Антонова.

18 марта Владимир Путін запропонував американському колезі Джо Байдена переговори "фактично в прямому ефірі", на що в Білому домі відповіли, що американський президент буде дуже зайнятий.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: