fbpx
Сьогодні
16:28 19 Бер 2021

НБУ проводить внутрішнє розслідування щодо співпраці з Kroll по справі Приватбанку, - Рожкова

Фото: НБУ

Перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що всередині НБУ ведуться внутрішні розслідування співпраці з агенством Kroll та юридичними радниками по справі Приватбанку.

Про це вона написала у Фейсбук.

"Про будь-які звинувачення на мою адресу мені не відомо. А коментувати можливі розслідування правоохоронних органів я би не хотіла.

Проте я не здивована інформацією у ЗМІ, оскільки сьогодні вже і всередині Національного банку ведуться внутрішні розслідування щодо нашої співпраці з агенством Kroll та юридичними радниками. Співпраці, метою якої було і є захист інтересів держави", – підкреслила Рожкова.

За її словами, подібні дії "наносять потужний удар по репутації та іміджу України на міжнародній арені".

"Адже сьогодні увага наших міжнародних партнерів максимально прикута до розслідування шахрайських дій у Приватбанку. І ні у кого не виникає сумнівів, що винні у виведенні з Приватбанку мільярдів доларів повинні понести відповідальність", – додала вона.

Рожкова нагадала, що саме НБУ та агентство Kroll зіграли основну роль, щоб виявити у Приватбанку шахрайські схеми та винних у їх реалізації.

"Результати розслідування Kroll, яке вони зробили за замовленням НБУ у 2018 році, вражають: шахрайство в банку розпочалося десятки років тому, а з банку за цей час було виведено понад 5,5 млрд доларів.

Сьогодні, коли розслідування в Україні демонструє перші результати, я можу з гордістю говорити, що цього не було б без роботи, яку ми зробили спільно з Kroll та нашими юридичними радниками", – написала Рожкова.

"Що ми мали упродовж останніх років? Співпрацю Національного банку з Kroll та юридичними радниками неодноразово намагалися зупинити ексвласники Приватбанку, використовуючи правоохоронні органи та судову систему.

Численні атаки на працівників НБУ та новий менеджмент Приватбанку, звинувачення в розтраті державних коштів, безліч замовних статей мали на меті дискредитувати не лише тих, хто брав участь в націоналізації Приватбанку, а й результати самого forensic аудиту", – додала перший заступник голови НБУ.

"На фоні перших підозр в Україні та міжнародних санкцій щодо ексвласника Приватбанку, виглядає ніби "гарячі голови" грають, якщо не на стороні колишніх власників, то щонайменше підіграють їм. Прикро, коли люди, керуючись власними інтересами, легко нехтують інтересами держави", – резюмувала Рожкова.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: