fbpx
Сьогодні
11:39 18 Бер 2021

В опорних лікарнях Києва місць для хворих на коронавірус майже не лишилося, - медики

Фото Reuters

У Києві істотно погіршилася ситуація з коронавірусом – місць в опорних лікарнях майже не залишилося.

Про це повідомляють столичні лікарі.

За словами лікаря лабораторії радіоізотопної діагностики Дмитра Левинського, в Київській міській клінічній лікарні № 12 пацієнтів почали розміщувати в так званих «чистих зонах»: приміщеннях для медперсоналу і зарезервованих під екстрену медичну допомогу.

«Вітаю, панове кияни. Місць в опорних лікарнях не залишилося », – написав він у Фейсбук.

Сімейний лікар Олена Л. з Дарницького району розповіла ТСН.ua, що щодня на прийом приходять по 50 хворих, у багатьох підтверджується коронавірус.

«Коронавірус зараз всюди. Хвороба стала більш складною, має важкий перебіг, якщо порівнювати з початком пандемії. Коронавірус дає багато ускладнень, багато кіслородозавісімие пацієнтів », – розповіла лікар.

За її словами, симптоматика коронавируса також змінилася, наприклад, COVID-19 виявили у хворого, який скаржився тільки на нежить.

«Госпіталізувати когось дуже важко, місце для людини з сатурацією 72 вчора півдня шукали. Це ще відбувається тому, що лікування коронавируса стало довшим – хворі по три тижні проводять в лікарні, тому що, знову ж таки, стандартні препарати, очевидно, на новий штам не діють », – розповіла Олена Л.

За словами лікаря-епідеміолога Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерини Сояк, влада повинна терміново розглянути питання про посилення карантинних обмежень в Києві.

«У лікарнях все досить-таки погано, навіть в тих лікарнях, які не лікують COVID-19, дуже багато хворих пацієнтів, дуже багато співробітників хворіє, тому, думаю, що якесь посилення заходів, звичайно ж, потрібно», – сказала вона виданню "Новое время".

Нагадаємо, що за минулу добу в Києві зафіксували 30 летальних, а також тисячу дев'яносто дві нових випадків коронавируса. Загальна кількість інфікованих в місті з початку пандемії зросла до 149 923.

Мер столиці Віталій Кличко попередив, що Київ скоро може виявитися в червоній зоні карантину, максимум через тиждень.

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: