fbpx
Сьогодні
11:30 17 Бер 2021

МВС зняло з розшуку експрокурора, якого підозрювали у незаконному звільненні Лозінського

Фото: Главком

Експрокурора Київської області Володимира Бабенка, який будучи на посаді прокурора області, в 2015 році підозрювався в сприянні незаконному звільненню з-під варти ексдепутата Ради Віктора Лозінського, МВС зняло з розшуку.

Про це свідчить інформаційна база МВС, пише "Українські новини".

Бабенко вже не значиться серед осіб, які переховуються від органів влади. Причина зняття Бабенка з розшуку невідома. Варто відзначити, що в розшуку він перебував із грудня 2014 року.

Нагадаємо, колишній прокурор Київської області Володимир Бабенко, який був оголошений в міжнародний розшук за підозрою в сприянні незаконному звільненню ексдепутата Ради Віктора Лозінського, ховається в анексованому Росією Криму.

На початку березня 2021 року, Офіс Генпрокурора повідомив, що Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного з колишніх керівників прокуратури Київської області.

У 2007 році Лозінський був впливовим аграрним бізнесменом на Кіровоградщині. Але у 2009 році в результаті зіткнення на території мисливських угідь з Лозінським, а також колишніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським був убитий селянин Валерій Олійник.

Лозінський вийшов із в'язниці у 2016 році за "законом Савченко". У 2020 році звільнений нардеп переміг у виборах голови об'єднаної територіальної громади поруч з місцем убивства у Кіровоградській області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: