fbpx
Сьогодні
10:07 03 Бер 2021

Прокурори Київщини могли умисно не оскаржувати дострокове звільнення нардепа, засудженого за вбивство

Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного з колишніх керівників прокуратури Київської області.

Про це повідомляється на сайті Офісу Генерального прокурора України.

Згідно з обвинувальним актом, прокурори умисно вчасно не оскаржили ухвалу суду про умовно-дострокове звільнення колишнього народного депутата України, засудженого за умисне вбивство, від відбування покарання у зв'язку із станом здоров'я.

Натомість екскерівник прокуратури Київської області, задля уникнення відповідальності та приховування протиправних дій своїх підлеглих, які вони скоїли в інтересах екснардепа, організував складання та видачу неправдивої апеляційної скарги на цю ухвалу суду.

Для реєстрації апеляційної скарги у нібито встановлений законом строк він також організував несанкціоноване внесення до автоматизованої системи обліку роботи органів прокуратури неправдивих відомостей.

Згодом, з метою приховування вказаних кримінальних правопорушень підлеглими, посадовець здійснив завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення.

Зокрема, документально створено видимість, що злочин скоїли не підлеглі прокурори, а працівники виправної колонії, які нібито незаконно випустили нардепа із закладу, де він відбував покарання.

Зазначимо, що ймовірно, мова йде про екснардепа від "Батьківщини" Віктора Лозінського.

У 2007 році Лозінський був впливовим аграрним бізнесменом на Кіровоградщині. Але у 2009 році в результаті зіткнення на території мисливських угідь з Лозінським, а також колишніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським був убитий селянин Валерій Олійник.

Лозінський вийшов із в'язниці у 2016 році за "законом Савченко". У 2020 році звільнений нардеп переміг у виборах голови об'єднаної територіальної громади поруч з місцем убивства у Кіровоградській області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: