fbpx
Сьогодні
11:26 16 Бер 2021

Суд не продовжив строк досудового розслідування у справі Микитася і Татарова

Зображення: zn.ua

Слідчими суддями Шевченківського районного суду Києва було відмовлено у задоволенні клопотання про продовження строків досудового розслідування у справі за підозрою Максима Микитася та Олега Татарова.

Про це повідомляє пресслужба Шевченківського райсуду.

Зазначається, що 24 лютого в провадження слідчого судді Шевченківського районного суду Києва Олені Мєлєшак надійшло клопотання слідчого ГСУ СБ України про продовження строку досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні. 25 лютого 2021 року суддя дійшла до висновку, що вказане клопотання є необґрунтованим, а тому не підлягає задоволенню.

26 лютого 2021 року слідчий ГСУ СБ України надіслав ще одне клопотання про продовження строку досудового розслідування, яке потрапило на розгляд судді Марині Антонюк. Захисники підозрюваних звернули увагу судді, що аналогічне клопотання вже розглядалося напередодні і було відхилено.

З'ясовуючи обставини, суддя Антонюк виявила, що згідно з ч.7 ст. 295-1 КПК України, у разі відмови слідчим суддею у продовженні строку досудового розслідування прокурор зобов'язаний протягом п'яти днів здійснити одну з дій:

  1. закрити кримінальне провадження;
  2. звернутися до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності;
  3. звернутися до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру.

Але замість цього слідчий повторно звернувся до слідчого судді з ідентичним клопотанням. Тому слідчий суддя Марина Антонюк ухвалила "єдине можливе законне рішення за результатами розгляду цього клопотання та відмовила у його задоволенні".

При цьому у пресслужбі відмічають, що дана відмова не тягне безумовного закриття кримінального провадження, а надає можливість прокурору самостійно визначити, яку з 3 дій він має здійснити у такому кримінальному провадженні.

Довідка

Як повідомлялося, 1 грудня 2020 року редактор інтернет-видання "Цензор.net" Юрій Бутусов у Фейсбуці поінформував, що колишній народний депутат і екскерівник "Укрбуду" Максим Микитась дав викривальні свідчення щодо Татарова у справі про махінації з квартирами для Нацгвардії.

За словами журналіста, Микитась повідомив слідству, що Татаров під час роботи в "Укрбуді" нібито підкупив експерта МВС, щоб той фальсифікував експертизу на користь компанії.

Сам Татаров заперечує свою причетність до злочинів. Його адвокат Олександр Кузьменко поінформував, що кримінальне провадження НАБУ стосується знижки на парковку в одному з житлових комплексів Києва.

У НАБУ повідомили, що Офіс Генерального прокурора 23 грудня змінив підслідність справи заступника глави ОП Татарова, забравши її в Національного антикорупційного бюро і передавши СБУ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: