fbpx
Сьогодні
09:33 15 Бер 2021

В Італії посилюють карантинні обмеження, а на Великдень у країні запровадять локдаун

Фото AFP

У частині регіонів Італії з 15 березня посилюють карантинні обмеження. Крім того, на великодні вихідні 3-5 квітня по всій країні запровадять жорсткі обмеження.

Як повідомляє Corriere della Sera, посиленні обмеження діятимуть з 15 березня до 6 квітня.

10 із 20 регіонів опиняться у «червоному» рівні, де запровадять найжорсткіші обмеження. У цю зону, зокрема, потрапили Рим, Мілан.

У «червоних» регіонах люди можуть виходити з дому у разі, якщо необхідно їхати на роботу чи через погіршення здоров'я. Ресторани, бари (можуть працювати на доставлення), спортзали, салони краси, школи та магазини, які продають товари не першої необхідності будуть закриті. Також забороняється виїжджати за межі «червоного» регіону.

Навчання у школах буде відбуватися дистанційно. Загалом із 15 березня 6,9 мільйона учнів не підуть до школи.

У «помаранчевих» регіонах також не працюватимуть заклади харчування, натомість усі магазини працюватимуть. У «жовту» зону не потрапив жоден регіон, натомість «білий» рівень запровадили у Сардинії — там ввели мінімальні обмеження, зокрема там можуть працювати бари та ресторани до 22:00 та 23:00 відповідно.

4 квітня християни західного обряду будуть відзначати Великдень. З третього по п'яте квітня уся територія Італії, крім Сардинії, опиниться у «червоній» зоні карантину.

У ці дні будуть заборонені майже всі подорожі країною. Так, лише раз на день можна подорожувати у межах свого регіону, щоб відвідати родичів. Парки будуть відкриті, але виходити з дому можна буде тільки на роботу або через стан здоров'я.

Італійці зможуть сходити на Великдень до церкви, але лише до тої, яка неподалік від дому. Віряни обов'язково мають бути в масках та дотримуватися соціальної дистанції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: