fbpx
Сьогодні
20:12 15 Бер 2021

У "Слузі народу" назвали проблеми законопроєкту про місцевий референдум

Фото: пресслужба "Слуги народу"

Законопроєкт про місцевий референдум, який доручив розробити президент України Володимир Зеленський, містить два проблемні аспекти, щодо яких автори документа поки не дійшли згоди.

Про це повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24" народний депутат від "Слуги народу", представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський.

За словами Веніславського, перший аспект стосується переліку питань, які можуть бути предметом місцевого референдуму.

"На цей момент пропонується, щоб це було питання про вираження недовіри місцевій раді, сільському, селищному чи міському голові. Друге питання – що це мають бути питання про втрату чинності тими нормативно-правовими актами, які ухвалює відповідна рада. Третій блок питань – це питання, які стосуються затвердження статуту територіальної громади. Четвертий блок питань стосується затвердження програм розвитку певної громади та інші питання, які Конституцією віднесені до місцевого самоврядування. Якраз цей аспект зараз дискутується – чи потрібно більше розширити й конкретизувати, чи залишити в такому вигляді, який зараз є", — розповів представник Зеленського в КСУ.

Нардеп додав, що другий проблемний аспект полягає в питанні, хто може ініціювати проведення цього місцевого референдуму.

"Чи це має бути, власне, територіальна громада, чи це може бути й рада, і міський, селищний чи сільський голова, оскільки тут можуть бути безпосередньо конфліктні питання, яких ми намагаємося уникнути або мінімізувати", — пояснив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: