fbpx
Сьогодні
16:01 09 Лют 2021

Стефанчук розкрив деталі проєкту закону про місцеві референдуми

Фото: golos.com.ua

На місцеві референдуми не може бути винесене питання про карантинні заходи.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" сказав перший віцеспікер Ради, нардеп від фракції "Слуга народу" Руслан Стефанчук, відповідаючи на запитання, чи буде місцева влада, користуючись відповідним законом, вирішувати, вводити карантин чи ні.

"Ми зараз працюємо над другим пакетом законопроєктів про народовладдя, де буде закон про місцеві референдуми. Але, формуючи предмет цього закону, ми жодним чином не включаємо рішення, які якимось чином впливають на права людини. А саме питання, пов'язані з протиепідеміологічними заходами тощо – це речі, які впливають на життя, здоров'я, безпеку людини. Тому вони не можуть бути предметом місцевого референдуму і навіть всеукраїнського референдуму. Тому що тут на іншій шальці терезів лежить життя і здоров'я громадянина", – сказав нардеп.

Стефанчук розповів, що питання, які можуть бути винесені для обговорення на місцевому референдумі, стосуються тільки адміністративних функцій громад.

"На місцеві референдуми ми можемо виносити тільки питання, пов'язані з адміністративно-господарськими функціями відповідних територіальних громад", – сказав перший віцеспікер.

Раніше Стефанчук назвав 5 питань, які не можуть бути предметом референдуму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: