fbpx
Сьогодні
13:41 14 Бер 2021

Міністр юстиції: Притягнення до відповідальності депутатів, які голосували за "Харківські угоди", суперечить Конституції

На думку міністра юстиції Дениса Малюськи, більш імовірно до відповідальності за угоду про продовження базування Чорноморського флоту РФ в Криму залучать посадових осіб, які їх готували, ніж депутатів Верховної Ради 6-го скликання, які у 2010 році голосували за їх ратифікацію.

Про це він повідомив в інтерв'ю Українським Новинам.

"Депутати відповідно до Конституції не повинні нести відповідальність за результати голосування. Крім як політичної, звичайно ж", – сказав він.

На питання, чи можуть відкрити кримінальні справи по даному питанню, Малюська відповів, що трапитися може все що завгодно.

"Трапитися може все що завгодно. Питання тільки, наскільки це буде конституційно і чи будуть кримінальні вироки. Мені складно це уявити. Але це питання більше до правоохоронних органів", – сказав він.

Міністр юстиції зазначив, що реальніше залучити до відповідальності осіб, які готували угоди, ніж депутатів Ради.

"Ключове, що в заяві прозвучало, і, власне кажучи, в дорученні РНБО…, що (відповідальність, – ред.) і посадових осіб взагалі, тобто тих, хто готував "Харківські угоди", узгоджував. Тому що вони точно проходили уряд, вони є десь в Міністерстві закордонних справ, там є чиїсь підписи. Там питання чиновників виконавчої влади, Кабміну й уповноважених міністерства, а також Адміністрації Президента того часу. Це мені здається з боку реальніше залучення до відповідальності, в тому числі й кримінальної, ніж народних депутатів", – сказав Малюська.

Нагадаємо, РНБО доручила СБУ перевірити депутатів, які голосували за "Харківські угоди", на причетність до держзради.

12 березня в СБУ повідомили, що відкрили кримінальне провадження щодо службових осіб органів державної влади, які брали участь у підписані та ратифікації Харківських угод.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: