fbpx
Сьогодні
10:22 14 Бер 2021

BioNTech об'єдналася з 13 компаніями, аби збільшити кількість вакцини проти COVID-19

Фото un.org

Німецька компанія BioNTech, що розробила першу у світі вакцину від коронавірусу на основі матричної РНК, створила альянс із 13 компаній із метою забезпечити Євросоюз та інші країни необхідною кількістю препарату.

Про це повідомляє DW з посиланням на матеріал The Wall Street Journal.

BioNTech вдався до створення альянсу з метою досягти виробництва в поточному році двох мільярдів доз вакцини.

Переговори почалися ще у жовтні 2020 року, за кілька тижнів до того, як BioNTech зі своїм американським партнером Pfizer оголосили про створення вакцини від коронавірусу. До альянсу долучилися деякі ключові конкуренти компанії Pfizer. Більшість фармкомпаній — із Європи.

Серед партнерів називають німецьких виробників Merck, Rentchler Biopharma, Evonik Industries, Dermapharm, Siegfried AG та Baxter Oncology, французькі Sanofi та Delpharm, швейцарська Novartis, австрійська Polymun Scientific Immunbiologische Forschung GmbH і канадська Acuitas Therapeutics.

Усі вони виконуватимуть певну частину роботи з налагодження виробництва вакцини від коронавірусу.

Водночас BioNTech розширює і власне виробництво вакцини, і очікується, що у квітні буде запущений новий завод, який зможе щорічно випускати 750 мільйонів доз вакцини.

Видання зазначає, що такі заходи допоможуть ЄС вирішити проблему нестачі вакцин, яка виникла через те, що деякі виробники не можуть виконати своїх зобов'язань щодо постачання препаратів. Наприклад, британсько-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca напередодні попередила про чергове скорочення постачань вакцини до ЄС.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: