fbpx
Сьогодні
16:52 13 Бер 2021

У МОЗ пояснили, як вакцинуватимуть українців віком від 80 років

Фото Reuters

Людям похилого віку, яким складно пересуватися, щеплення робитимуть дома.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю виданню "Новое время", відповідаючи на питання, як планують працювати мобільні бригади під час вакцинації людей 80+.

"Ми наближаємо для людей похилого віку місце проведення щеплення до місця їхнього проживання. До маломобільних людей ми скеровуватимемо мобільну бригаду, щоб зробити щеплення на дому разом з людьми, які займаються їх опікою. І це буде наша стратегія імунопрофілактики — наблизити місце щеплення до місця проживання людини… Навіть до однієї людини приїдуть і будуть робити щеплення… Прямо на дому", – сказав Ляшко.

За його словами, багато чого залежатиме також і від продукту, який використовуватиметься.

"Зараз ми використовуємо десятидозні флакони. У подальшому, якщо, наприклад, вакцина Sinovac приїде, то це буде доза — шприц. Тобто одна доза в шприці відразу вже запакована. Її для таких цілей використовувати раціональніше, економніше, менше коефіцієнт розливу. Тому, якщо вона надійде, ми переглянемо нашу дорожню карту і скажемо, що ось тут ми пріоритезуємо, нарощуємо мобільні бригади, і вони поїдуть працювати саме з маломобільним населенням", – розповів головний санітарний лікар.

Нагадаємо, вже майже 50 тисяч українців отримало щеплення від COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: