fbpx
Сьогодні
10:46 11 Бер 2021

Байден пообіцяв поділитися зі світом COVID-вакцинами, якщо в США буде їх надлишок

Фото Reuters

У тому випадку, якщо в США в ході кампанії імунізації населення від коронавірусу утворюється надлишок вакцин, вони будуть готові поділитися ними з іншими країнами.

Про це заявив американський президент Джо Байден.

"Якщо у нас буде надлишок, ми поділимося з рештою світу", – сказав Байден у Білому домі на зустрічі з главами компаній Johnson & Johnson і фармацевтичної компанії Merck.

Він зазначив: "Ми не будемо в повній безпеці, поки світ не буде в безпеці. Тому ми почнемо з того, що спочатку подбаємо про американців, а потім спробуємо допомогти решті світу".

Президент пообіцяв до кінця травня мати достатню кількість вакцин для всіх 260 млн дорослих американців. Уряд уже забезпечив поставку 300 млн доз вакцин Moderna і BioNTech/Pfizer до кінця липня. Ці препарати вимагають введення двох доз.

Байден також повідомив, що доручив міністерству охорони здоров'я придбати 100 млн доз вакцини компанії Johnson & Johnson.

"Сьогодні я доручаю команді з міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США провести і придбати ще 100 млн доз вакцини Johnson & Johnson", – заявив він, наголосивши, що "багато що може змінитися" в ситуації з коронавірусом і США повинні запасатися дозами вакцини і бути готовими до цих змін.

Як повідомляв телеканал NBC, Johnson & Johnson раніше уклала угоду з урядом США на поставку 100 млн доз їх однодозової вакцини до кінця червня. Федеральний уряд розподілив близько 3,9 млн доз вакцини минулого тижня і заявив, що планує поширити ще 16 млн доз до кінця цього місяця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: