fbpx
Сьогодні
19:58 10 Бер 2021

Україна посилить співпрацю зі США: Маркарова назвала основні напрямки

Україна розраховує поглибити співпрацю зі США у низці напрямків, щоб забезпечити власну безпеку, а також безпеку всього Чорноморського регіону.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявила посол України у США Оксана Маркарова.

За її словами, успіхи України важливі не тільки для неї, а й для всього демократичного світу.

"Одним із провідних лідерів цього світу є Сполучені Штати, і я дуже рада, що ми останнім часом чуємо про дуже активні меседжі від нашого стратегічного партнера про повернення не просто до глобального лідерства, а до активного глобального лідерства з захисту демократії у світі. І насправді Україна, мабуть, найкраще місце, де США можуть продемонструвати таке лідерство, захистивши демократію, за яку боремось ми", – заявила посол України у США.

Як зазначила Маркарова, Україна з деокупованими Кримом і Донбасом, економічно сильна, з верховенством права і сильними інституціями, Україна-член НАТО і Європейського Союзу – "запорука безпеки та розвитку Європи, а також всього Чорноморського регіону".

Вона назвала основні напрямки для поглиблення співпраці України та США:

"Це і посилювати політичну співпрацю на основі двопартійної підтримки та активного діалогу; посилення санкційного режиму доти, доки агресор не змінить свою політику. Це посилювати безпеку в регіоні й тут немає альтернативи нашому вступу в НАТО, і ми активно будемо працювати, зокрема в США, інших країнах, щоб ми максимально швидко наблизились до цієї мети. Це посилення трансформації України – реформи, зміни. Це економічне й фінансове посилення співпраці, тут у нас за останні 20 років нерозкритий потенціал, який необхідно розкрити. І, безумовно, це все, що стосується розвитку людського капіталу, наші культурні зв'язки, в освіті, в медицині й просто спілкування між нашими народами".

За словами Маркарової, в цих напрямках Україна планує "наповнити новим змістом ті формати, які вже є".

Раніше у США заявили, що адміністрація Байдена активно підтримує Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: