fbpx
Сьогодні
11:58 09 Бер 2021

В Україні скоро почне роботу Центр протидії дезінформації, - Зеленський

фото: ОПУ

Найближчим часом в Україні розпочне роботу Центр протидії дезінформації, який у майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та пропаганді в усьому світі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у виступі на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура, медіа, туризм».

Він зазначив, що сьогодні у світі між інформацією та дезінформацією точиться боротьба, жертвами якої, як і в класичній війні, можуть стати мільйони людей.

За словами Зеленського, дезінформація маскується та має достовірний вигляд, ховається в деталях, грає на емоціях і небажанні аналізувати.

«Не менш небезпечним є те, що інформаційно нашу країну атакують не лише ззовні, але й зсередини. Коли «великі патріоти» брешуть громадянам про Нові Санжари, про те, що захисникам на фронті заборонено стріляти, про тарілки з борщем, або ж коли називають вакцину словом, що насправді характеризує всю суть їхніх вчинків. Адже в гонитві за власною популярністю вони готові поставити під удар безпеку, життя, здоров'я українців», – додав президент.

Зеленський наголосив, що інформаційна війна – це не лише дезінформація чи брехня. Це також кіберзагрози: шкідливі коди, віруси, спам.

«Це штучно створені так звані лідери думки, яким з Іспанії краще видно, як жити в Україні. Це засоби масової дезінформації, які прикривають свободою слова диверсії за інструкціями агресора. Ми зробили й продовжуємо працювати, аби на цих каналах можна було побачити тільки телевізійну випробувальну таблицю. А в Інтернеті, зокрема на YouTube, вони отримали довічний бан», – зазначив він.

«Сьогодні Україна на передовій, зокрема й на передовій боротьби з пропагандою. В Організації Об'єднаних Націй я виступив з ініціативою створити в Україні Центр протидії дезінформації. Найближчим часом він розпочне свою роботу і в майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та пропаганді в усьому світі», – сказав президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: