fbpx
Сьогодні
16:32 09 Бер 2021

У Зеленського розповіли нові деталі відкриття Центру протидії дезінформації

Сьогодні президент України Володимир Зеленський анонсував відкриття Центру протидії дезінформації. Подробиці розповів заступник голови Офісу президента Юрій Костюк.

Про це пише "Україна 24".

"Я б не хотів говорити точні дати, тому що йде велика робота Міністерства культури та інформаційної політики. На базі цього міністерства буде створено державне підприємство, в рамках якого працюватиме Центр. Також до процесу залучені інші державні органи, зокрема, Рада національної безпеки, і ще низка міністерств. Крім держорганів, ведуться переговори з представниками медіаспільноти, організацій, які займаються протидією поширенню дезінформації, перевіркою інформаційної достовірності.

Сьогодні ні в кого немає точного розуміння, скільки саме людей там має працювати, але точно багато. Виклики, які стоять перед Україною, — пропаганда, дезінформація, — величезні, і зрозуміло, що кілька людей з цим не впораються", — сказав він.

За словами Костюка, ініціатива Зеленського може стати початком для великої міжнародної організації.

"Мені здається, важливо, щоб процес почався, зрушити його з певної точки. Зрозуміло, що він не буде ідеальним відразу, потрібно буде зрозуміти, чого не вистачає і так далі. Але головне, що ця ініціатива президента ширша, ніж тільки Центр, який працює в Україні та стосується тільки України. Ми як країна, яка з 2014 року переживає активну фазу зокрема й інформаційної війни, і відчула на собі, що таке пропаганда і які вона має наслідки, маємо розуміння, як їй протистояти, і саме тут може бути міжнародний центр протидії дезінформації в усьому світі", — заявив він.

Нагадаємо, найближчим часом в Україні розпочне роботу Центр протидії дезінформації, який у майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та пропаганді в усьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: