fbpx
Сьогодні
Відео 17:06 05 Бер 2021

Стерненко уперше записав відеозвернення з моменту ув'язнення

English version here

фото: Пушкинская

Активіст Сергій Стерненко, який вже понад тиждень знаходиться за ґратами, записав із залу суду відеозвернення.

Відео було опубліковане на сторінці активіста у YouTube.

Найперше Стерненко подякував за підтримку з боку громадськості.

"Поки ви не забуваєте, поки ви боретесь за мене, за інших політичних в'язнів – за Андрія Антоненка – то є шанс, що в нашій країні все буде гаразд", – зазначив він.

На думку Стерненка, якщо наразі влада не завершить "свавілля", то "вона закінчить не краще, аніж режим Януковича".

Окрім того, за його словами, йому невідомо наскільки президент України Володимир Зеленський щодо ситуації довкола його ув'язнення.

"Тисячі людей вийшли під Офіс президента двічі, а він досі мовчить. Мені здається, що Володимир Зеленський може не розуміти, але я маю таке переконання, що хтось дуже сильно хоче його підставити, або зіштовхнути проти громадянського суспільства", – зазначив Стерненко. Як зазначив активіст, наразі мовчання Зеленського лиш шкодить йому самому.

Також Сергій Стерненко нагадав, що 8 і 9 березня відбудуться акції протестів щодо незаконно ув'язнених і закликав вийти на мітинги.

27 лютого у Києві та інших містах України й за кордоном пройшли акції на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Це була друга аналогічна акція. Перша відбулася в багатьох містах України 23 лютого, коли Приморський районний суд Одеси визнав Стерненка винним у викраденні людини за попередньою змовою групи осіб, а також у незаконному зберіганні зброї і засудив до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи. Захист Стерненка заявив про намір якнайшвидше подати апеляцію на вирок активісту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: