fbpx
Сьогодні
14:46 05 Бер 2021

Стерненко подав апеляцію до Одеського суду

Засуджений до позбавлення волі активіст Сергій Стерненко подав апеляційну скаргу до Одеського апеляційного суду.

Про це повідомляється у соцмережах Стерненка.

"Стерненко вже подав апеляцію! Вона, серед іншого, призупиняє вступ вироку в силу (ст. 400 КПК).

Вимагаємо негайного звільнення з-під варти. Паралельно адвокати Сергія працюють над своїми апеляційними скаргами", – йдеться у повідомленні.

Текст апеляції:

"Вирок проти мене є не тільки абсурдним та незаконним, а і є інструментом політичної розправи і тиском проти усіх громадян, які з 2014 року ведуть боротьбу проти російських окупантів та їхніх пособників, а також проти тих, хто сміливо не мовчить про порушення прав людини. Коли Татаров за реально вкрадені 85 мільйонів сидить на посаді, а я за вигадані 300 грн сиджу у тюрмі, це несправедливо!

Коли терорист і кат Стуса Медвечук сидить у парламенті, а я та інші політв'язні у тюрмі, це несправедливо! Мені шкода, що російські окупанти винесли цей вирок іменем України, в той час як він спрямований проти самої ж України.

Суддя-комуніст Попревич не здійснив судовий розгляд повно, його висновки не відповідають фактичним обставинам справи, істотно порушив КПК, а також неправильно застосував норми ККУ", – написав Стерненко.

27 лютого у Києві та інших містах України й за кордоном пройшли акції на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Це була друга аналогічна акція. Перша відбулася в багатьох містах України 23 лютого, коли Приморський районний суд Одеси визнав Стерненка винним у викраденні людини за попередньою змовою групи осіб, а також у незаконному зберіганні зброї і засудив до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи. Захист Стерненка заявив про намір якнайшвидше подати апеляцію на вирок активісту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: