fbpx
Сьогодні
22:45 05 Бер 2021

Білоруська опозиціонерка Колеснікова отримає нагороду за мужність від Держдепу США

Хоробрість білоруських жінок під час протестів цього року, відзначили у Державному департаменті США.

Про це пише Голос Америки.

Одна з лідерок білоруської опозиції, Марія Колеснікова, отримає Міжнародну жіночу нагороду за мужність Державного департаменту США. Нагорода присуджується тим, хто часто з ризиком для себе, виявив надзвичайну хоробрість у просуванні миру, правосуддя, захисті прав людини, гендерного рівноправ'я та захисті прав жінок, часто з ризиком для себе.

"Білоруські жінки стали домінуючою політичною силою та рушієм суспільних змін в Білорусі", а Колеснікова залишається "джерелом натхнення для тих, хто прагне здобути свободу для себе та своїх країн", відзначили у Держдепі.

"Після того, як влада ув'язнила, або вислала трьох найбільш популярних кандидатів від опозиції – чоловіків, Марія та її партнерки сприяли створенню історичного тривалого протистояння 26-річному правлінню Олександра Лукашенка, – йдеться у заяві Держдепу стосовно нагородження. – Марія продовжує були обличчям опозиції всередині Білорусі і хоробро зустріла ув'язнення після суперечливих виборів. Незважаючи на її затримання, Марія продовжує підтримувати рух за демократію в Білорусі і є джерелом натхнення для тих, хто прагне здобути свободу для себе та своїх країн".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: