fbpx
Сьогодні
15:17 31 Січ 2021

Навального, ВООЗ та Тунберг хочуть номінувати на Нобелівську премію миру

Російський дисидент Олексій Навальний, Всесвітня організація охорони здоров'я та захисниця клімату Ґрета Тунберг є одними з номінованих на Нобелівську премію миру цього року.

Про це пише Reuters.

Норвезькі законодавці щороку висували кандидатури лауреатів, за винятком 2019 року, заявив Хенрік Урдал, директор Інституту досліджень миру в Осло. "Шаблон останніх років досить приголомшливий".

Серед кандидатів є Тунберг, Навальний, ВООЗ та програма COVAX для забезпечення справедливого доступу до вакцин COVID-19 для бідних країн.

Тунберг була названа однією з "найголовніших представниць у боротьбі з кліматичною кризою", а агітаційна група, яку вона створила, "П'ятниці для майбутнього", також отримала схвалення.

Навальний, висунутий російськими вченими, був названий ексміністром Норвегії Олою Ельвестуеном за його "зусилля щодо мирної демократизації Росії".

Інші імена – білоруські активісти Світлана Ціхановська, Марія Колеснікова та Вероніка Цепкало за їх "боротьбу за чесні вибори та натхнення для мирного опору", заявив один із кандидатів, Гейр Зігбьорн Тоскедал.

Серед інших кандидатів – колишній президент США Дональд Трамп, НАТО та Агентство ООН з питань біженців.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: