fbpx
Сьогодні
11:19 01 Бер 2021

Зеленський виступає за відновлення роботи ВККС та процедури відбору до Вищої ради правосуддя

фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський наполягає на вдосконаленні роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів та процедури добору кандидатів до Вищої ради правосуддя.

Нині в українських судах нестача третини суддів, заявив президент під час виступу на всеукраїнському форумі «Україна 30. Розвиток правосуддя».

"Через відсутність майже третини суддів громадяни змушені місяцями, а інколи і роками очікувати на розгляд своєї справи. У цьому контексті важливо відновити роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів, а також вдосконалити процедуру добору кандидатів до Вищої ради правосуддя", – сказав Зеленський.

Водночас він підкреслив, що робота ВККС та ВРП потребує "суттєвого вдосконалення", адже, за його словами, кадровий склад судової системи – це не лише про достатню кількість, але і, перш за все, про високу якість.

"Систему мають заповнити професійні, порядні судді, які зможуть змінити стійке, на жаль, негативне ставлення людей до цієї професії та відновити довіру українців до судової гілки влади", – підкреслив Президент.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: