fbpx
Сьогодні
17:12 27 Лют 2021

У ТКГ спрогнозували, коли Україна поверне Донбас

Україна має можливість протягом найближчого десятиліття повернути контроль над окремими районами Донецької та Луганської областей.

Такий прогноз озвучив в ефірі телеканалу "Україна 24" член української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш.

"Поки Росія не захоче вийти з Донбасу, зберігши обличчя або не зберігши його під тиском міжнародних сил, – ключ до миру в руках Росії. Наше завдання – просто створювати умови, коли Росія може захотіти вийти, тобто постійно цілеспрямовано послаблювати противника по всіх фронтах і використовувати ті геополітичні можливості, які виникають час від часу і є зараз", – підкреслив він.

Як зазначив Гармаш, метою Росії є заморожений конфлікт, що невигідно Україні.

"Думаю, що десятки років це тривати не буде. Я аналізував це питання, і подумав, що наша стара влада не прагнула вирішити конфлікт – не зі злого умислу, а не вірила або не бачила таких можливостей. Мені здається, нинішня влада вірить в таку можливість, вона бачить мінливі геополітичні та економічні умови Росії, і трошки рухається до цього. Не хочу робити прогнози, але думаю, реальна перспектива – найближчі 10 років як мінімум у нас є, щоб звільнити Донбас", – вважає учасник ТКГ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: