fbpx
Сьогодні
15:34 25 Лют 2021

Справа Приватбанку: ексзаступник голови правління банку Яценко вийшов під заставу

фото: НАБУфото: НАБУ

Колишній перший заступник голови правління державного ПриватБанку Володимир Яценко вийшов під заставу в 52 млн грн.

Про це повідомили "Інтерфаксу-Україна" у Вищому антикорупційному суді.

"За Яценка внесено заставу, визначену раніше судом як альтернативу запобіжному заходу у вигляді арешту – 52 млн 210 тис. грн", – повідомили у ВАКС.

При цьому в суді не уточнили, хто саме вніс заставу.

Як повідомлялося, ВАКС в ніч на четвер, 25 лютого, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Володимиру Яценко, підозрюваному в розтраті понад 137 млн ​​грн, на два місяці з альтернативою застави в 52 млн 210 тис. грн.

За інформацією ЗМІ, в разі внесення Яценко застави він повинен носити електронний браслет, не виїзджати з Дніпропетровської області без дозволу слідчого, суду, прокурора; утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у справі і свідками, а також здати на зберігання всі паспорти.

Нагадаємотрьом колишнім високопоставленим співробітникам ПриватБанку вручено підозри у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, а також у службовому підробленні, що призвели до розтрати 136 млн грн. Йдеться про ексголову правління банку Олександра Дубілета, експершого заступника голови правління Володимира Яценка та першу заступницю голови правління СК "Індержстрах" (Дніпро) Олену Бичихіну.

Раніше ЗМІ поширили інформацію про затримання працівниками НАБУ першого заступника голови правління ПриватБанку 2016 року Володимира Яценка.

За оперативною інформацією, експосадовець планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. Завдяки зусиллям керівника групи детективів та директора НАБУ, які звернулися до Державіаслужби, літак здійснив посадку в аеропорту "Бориспіль", де було розпочато проведення невідкладних слідчих дій.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: