fbpx
Сьогодні
15:40 22 Лют 2021

​​НАБУ посадило у "Борисполі" літак з топ-фігурантом справи ПриватБанку: Венедіктова прокоментувала підписану підозру

English version here

фото: НАБУфото: НАБУ

Генпрокурор Ірина Венедіктова погодила повідомлення про підозру колишньому заступнику голови правління ПриватБанку у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

Про це повідомляє НАБУ.

"За оперативною інформацією, експосадовець планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. Завдяки зусиллям керівника групи детективів та директора НАБУ, які звернулися до Державіаслужби, літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль», де розпочато проведення невідкладних слідчих дій. Деталі – згодом", – пише бюро.

Генпрокурор погодила повідомлення про підозру колишньому заступнику голови правління ПриватБанку у вчиненні злочину,…

Posted by НАБУ on Monday, February 22, 2021

Це одна із найгучніших справ в Україні.

За даними "Укр правди", йдеться про першого заступника голови правління Приватбанку 2016 року Володимира Яценка. Підозру затриманому вранці в понеділок підписала генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

Колишні топ-менеджери націоналізованого Приватбанку, які живуть в Австрії та Швейцарії, постійно приїжджають в Україну. Зокрема, екскерівник корпоративного ВІП бізнесу Приватбанку Володимир Яценко мандрує маршрутом Женева-Відень-Україна.

Генпрокурор Ірина Венедіктова підтвердила висунення підозри експосадовцю Приватбанку:  "Підпис під підозрами колишнім топ-менеджерам «Приватбанку» – мій. Сьогодні ми демонтували маніпуляції та стереотипи, які давно стали часткою нашої культури – свідки в одному з важливих і чутливих кримінальних проваджень з числа тих, що на слуху і у наших міжнародних партнерів, сьогодні перетворились на підозрюваних…
Після проведення декількох робочих нарад за участю детективів НАБУ і прокурорів САП, я особисто прийняла рішення щодо необхідності низки вказівок про слідчі дії і проведення експертного дослідження з метою підтвердження збитків, спричинених державі і громадянам. Я не можу вдаватись в деталі і розповідати про стан справ в цьому конкретному провадженні, можу тільки сказати, що мене він не влаштовував з точки зору перспектив представлення обвинувачення в суді…
Нам ще багато чого треба зробити в трикутнику Офіс ГП – НАБУ – САП і я точно знаю, що ще багато підписів ми побачимо на різних підозрах. Я можу пообіцяти одне – для мене не існує прізвищ, а для тих самих прізвищ, повірте, це дуже важливий меседж: яким би гучним та уразливим прізвище не було, я не санкціоную підозру, якщо буду вважати, що доказів, зібраних у справі, недостатньо. І, звичайно ж, я вчиню за законом, якщо докази належні і зібрані в необхідному обсязі.
Тримаю руку на пульсі в декількох важливих справах, в яких, на мій погляд, детективи і прокурори мають «піднажати» і ми разом обов'язково пришвидшимось, та вже найближчим часом дамо новий і не менш важливий результат", – додала Венедіктова.

Підпис під підозрами колишнім топ-менеджерам «Приватбанку» – мій. Сьогодні ми демонтували маніпуляції та стереотипи,…

Posted by Irina Venediktova on Monday, February 22, 2021

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: