fbpx
Сьогодні
13:28 24 Лют 2021

В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу: його отримав лікар з Черкас

English version here

Голова Черкаської ОДА Скічко з першим вакцинованим українцем

В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу. Препарат AstraZeneca (CoviShield) вкололи лікарю-реаніматологу опорної по ковіду Черкаської обласної лікарні Євгену Горенку.

Перед щепленням йому виміряли температуру та провели інструктаж, повідомляє LB.ua. Лікар розповів, що почувається нормально, але трохи хвилюється через історичність моменту.

"Якщо в загальному – вакцинація являється маркером цивілізованого суспільства. Чи потрібні набої на фронті? Чи потрібна амуніція? Так само в медицині. Краще бути попередженим, чим потім лікувати ускладнення хвороби", – зазначив він.

Другою вакцинували старшу сестру реанімаційного відділення Нонну Хачатрян. Саму процедуру щеплення виконувала лікарка мобільної бригади Людмила Доценко.

Після уколу за пацієнтами обов'язковий нагляд лікаря протягом 30 хвилин, щоб убезпечитися від можливої реакції.

Знайомтеся, це – Горенко Євген Васильович. Він першим в Україні отримав щеплення від ковіду. Це лікар-реаманітолог із м….

Posted by Олександр Скічко on Wednesday, February 24, 2021

 

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко повідомив: "Як і в цілому по Україні, у нас працюватиме каскадна модель вакцинації, яка передбачає роботу мобільних бригад у визначеному послідовному порядку. Ми строго стежимо за температурним режимом для зберігання вакцини – від +2° до +8° С.

Хочу підкреслити, що вакцинація проти коронавірусу є добровільною і безкоштовною. Вона відбудеться в V етапів: на І етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим; на ІІ – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників); на ІІІ – люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції, в освітніх закладах; на ІV етапі – люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями. V етап – усі інші категорії населення. Стосовно того, чи потрібно вакцинуватися, розкажу історію.
Мене вразила розповідь реаманітолога, який рятував життя пацієнтам, хворим на ковід. На моє запитання, чи готовий він вакцинуватися, відповідь була однозначною: «так». Коли я запитав: «чому?», він сказав: «я щодня рятую людей у реанімації і бачу, до яких наслідків може призвести коронавірус»", – написав Скічко.

Загалом на Черкащині пройшли для вакцинації тренування дві мобільні бригади – одна для препарату CoviShield, друга – для Pfizer/BioNTech.

"Черкащина – перша область в Україні, яка вже отримала вакцину. Саме від нас розпочинається загальноукраїнська вакцинація.
У цей момент отримуємо 16 200 доз вакцини Oxford/AstraZeneca. Отже, вакцинація на Черкащині та в Україні в цілому стартувала. До І етапу ми готові на всі 100% – за цей час понад 7 тис. мешканців нашої області отримають захист від ковіду", – підтвердив Скічко.

Черкащина – перша область в Україні, яка вже отримала вакцину. Саме від нас розпочинається загальноукраїнська…

Posted by Олександр Скічко on Wednesday, February 24, 2021

Нагадаємо, що 23 лютого в Україну з Індії прибула перша партія з 500 тис доз вакцини проти COVID-19 AstraZeneca (Covishield) .Розробниками цієї вакцини є Оксфордський університет і британсько-шведська компанія AstraZeneca. Фактично, йдеться про ту ж "оксфордську" вакцину, яку для локального індійського ринку випускає Serum Institute India. Влітку 2020 року AstraZeneca та Індійський інститут вакцин підписали угоду про виробництво вакцини, щоб "допомогти країнам з низьким і середнім рівнем доходу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: