fbpx
Сьогодні
16:19 23 Лют 2021

В Україні зареєстрували вакцину Pfizer

English version here

Україна зареєструвала вакцину Pfizer/BioNTech.

Про це на пресконфернції в Укрінформі сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Вчора в Україні зареєстрували два препарати для імунопрофілактики COVID-19. Це препарат Covishield, рекомбінантна векторна вакцина, яка виробляється на майданчику Serum Institute. Також зареєстрована вакцина Pfizer», – сказав Ляшко.

Україна має отримати на початку березня 117 тисяч доз вакцини Pfizer/BioNTech в межах глобальної ініціативи COVAX. Загалом в межах COVAX в Україну буде поставлено від 8 до 16 млн доз вацини від COVID-19, в тому числі вакцини Oxford/AstraZeneca.

Вакцина Pfizer/BioNTech – мРНК-вакцина, зберігається і транспортується при температурі -70 градусів. Після відкриття флакону може зберігатися пр температурі +2- +8 градусів не довше ніж 5 днів. Ефективність вакцини Pfizer/BioNTech, згідно з клінічним дослідженнями, складає 95%.

Вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) було зареєстровано для екстреного використання в Україні 23 лютого.

Розробниками цієї вакцини є Оксфордський університет і британсько-шведська компанія AstraZeneca. Фактично, йдеться про ту ж "оксфордську" вакцину, яку для локального індійського ринку випускає Serum Institute India. Влітку 2020 року AstraZeneca та Індійський інститут вакцин підписали угоду про виробництво вакцини, щоб "допомогти країнам з низьким і середнім рівнем доходу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: