fbpx
Сьогодні
09:53 23 Лют 2021

В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca проти COVID-19

English version here

Міністерство охорони здоров'я зареєструвало вакцину проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca для екстреного використання.

Про це повідомляє МОЗ у Фейсбуці.

"Вчора, 22 лютого 2021 року, Міністерство охорони здоров'я в Україні зареєструвало вакцину проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія", – говориться у повідомленні.

У міністерстві зазначають, що вакцина Oxford/AstraZeneca, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) має локальну (торговельну) назву Covishield. Відповідно, вакцина Covishield, яка 23 лютого прибуває до України, офіційно зареєстрована.

Глава МОЗ Максим Степанов у неділю, 21 лютого, заявив, що особисто проконтролював відвантаження в Україну першої партії вакцини AstraZeneca (CoviShield) із заводу-виробника в індійському місті Пуне. За його словами, 500 тисяч доз зараз транспортуються до Мумбаї, потім буде "довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України.

В Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca (Covishield) проти COVID-19 📍Вчора, 22 лютого 2021 року,…

Posted by Міністерство охорони здоров'я України on Monday, February 22, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: