fbpx
Сьогодні
Відео 15:27 21 Лют 2021

Перша партія вакцини проти COVID-19 вже їде до України, - Степанов

У Індії відбулося відвантаження першої партії вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у Фейсбуці.

Міністр зазначив, що 500 000 доз вакцини уже їдуть до України, і далі будуть розподілені між регіонами згідно плану МОЗ.

"Зараз вакцина транспортується до Мумбаї. Далі – довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України. Під час транспортування буде дотримано всіх температурних вимог, які необхідні для збереження якості вакцин", – розповів Степанов.

Відвантаження 500 000 доз вакцин

Сьогодні особисто проконтролював відвантаження першої партії вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне. 500 000 доз вакцини їдуть до України, і далі будуть розподілені між регіонами згідно плану МОЗ. Зараз вакцина транспортується до Мумбаї. Далі – довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України. Під час транспортування буде дотримано всіх температурних вимог, які необхідні для збереження якості вакцин.Oxford/AstraZeneca – це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZenecа, що має потужності для виробництва в Індії. Вакцина проти COVID-19 випускається під назвою CoviShield, вона перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання. Serum Institute постачає свою продукцію в 140 країн світу.

Posted by Максим Степанов on Sunday, February 21, 2021

Міністр охорони здоров'я також наголосив, що дана вакцина є спільною розробкою Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZenecа, що має потужності для виробництва в Індії.

"Вакцина проти COVID-19 випускається під назвою CoviShield, вона перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання. Serum Institute постачає свою продукцію в 140 країн світу", – розповів міністр.

Нагадаємо, вакцинація в Україні мала б розпочатися ще 15 лютого, однак через "технічні проблеми логістичного характеру", як про це повідомив Степанов, терміни постачання були зірвані.

У п'ятницю 19 лютого Максим Степанов вилетів до Індії, аби проконтролювати постачання першої партії вакцини до України.

Раніше міністр заявляв, що Україна почне вакцинацію від COVID-19 з вакцини AstraZeneca вже до кінця поточного тижня.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: