fbpx
Сьогодні
16:13 23 Лют 2021

В ОП кажуть, що Зеленський не пропонував Стерненку ніяких посад: адвокат активіста стверджує протилежне

фото: Пушкинская

Президент Володимир Зеленський не втручається в розслідування та розгляд кримінальної справи проти Сергія Стерненка та не пропонував йому жодних посад.

Про це сказала прессекретар президента Юлія Мендель у коментарі "Українській правді".

"Президент України не пропонував Сергію Стерненку жодних посад, оскільки такі пропозиції не є частиною моделі соціальних ліфтів, які президент вважає найкращою моделлю відбору професіоналів на посади. Володимир Зеленський наголошував і наголошує, що покладається на незалежність і справедливість правоохоронної системи у розслідуваннях.

Він не втручається у розслідування і не тисне на правоохоронні органи в будь-якій справі. Публічні заяви, якими президента намагаються долучити до цієї історії, є політизацією справи. Жодних дзвінків від вказаної засудженої особи президент не отримував.

Глава держави вважає, що не має бути частиною спроб самопіару будь-якого активіста або політика, його ім`я не має використовуватися в спробах захиститися від судового вироку".

Стерненко після заслуховування обвинувального вироку у справі про викрадення людини та катування заявив, що президент Зеленський раніше пропонував йому обійняти державну посаду.

В суді екслідеру одеського "Правого сектору" передали мобільний телефон і сказали журналістам, що на іншому кінці – президент. Стерненко представився, але з того боку майже одразу кинули слухавку. Стерненко публічно "подякував Зеленському за вирок у свої справі".

Адвокат екслідера місцевого "Правого сектору" Сергія Стерненка Масі Найєм заявив, що президент Володимир Зеленський пропонував Стерненку посаду в одному з правоохоронних органів.

Найєм: "Юлія Мендель (заявила – ред): "Зеленський не втручається в слідство і не пропонував Стерненку посад".

Це неправда. Я особисто був на зустрічі, на якій Президент пропонував йому посаду. Зі мною також було щонайменше десятеро людей".

Iuliia Mendel: «Зеленський не втручається в слідство і не пропонував Стерненку посад». Це неправда. Я особисто був на…

Posted by Masi Nayyem on Tuesday, February 23, 2021

У коментарі УП Найєм уточнив, що "пропонували посаду в одному з правоохоронних органів".

Він також додав, що зустріч ця була у червні 2019 року і на ній був присутній на той час керівник Офісу президента Андрій Богдан.

Масі Найєм – адвокат Стерненка в справі про підозру в умисному вбивстві при нападі на нього 2 роки тому в Одесі.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: