fbpx
Сьогодні
16:48 23 Лют 2021

Ляшко пояснив, що одна мобільна бригада може робити по 100 щеплень проти COVID-19 на добу

Фото dw.com

У Міністерстві охорони здоров'я розрахували, що кожна з мобільних бригад, які почнуть працювати з середи, коли в Україні розпочнеться вакцинація проти COVID-19, може робити по 100 щеплень на добу.

Про це заступник міністра охорони здоров'я України, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, пише Укрінформ.

За його словами, каскадна модель вакцинації, яка використовуватиметься в Україні, передбачає, що мобільні бригади мають працювати весь час. "Одна мобільна бригада може робити близько 100 щеплень на добу в одному закладі", – уточнив Ляшко.

Також він додав, що оскільки вакцинацію препаратом AstraZeneca робитимуть двома щепленнями, бригади працюватимуть у певному порядку. "Ми на бригаду розраховуємо зайнятість по 100 щеплень упродовж 28 днів. Тобто вони використають 2 800 щеплень. Після цього на 29 день вони повертаються у перший заклад, який вакцинували 28 днів тому, і роблять повторне щеплення", – пояснив заступник міністра охорони здоров'я.

Ляшко додав, що надалі, коли будуть надходити ще партії вакцини, будуть долучатися нові платформи, нові бригади, кабінети щеплень.

"Це дозволить нам постійно бути у процесі вакцинації та постійно залучати медичних працівників і це якомога менше призведе до зниження кількості програмних помилок, які можуть виникати під час проведення щеплень", – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: