fbpx
Сьогодні
10:51 21 Лют 2021

"Спортмастер" опинився під санкціями

Компанія Sportmaster Operations Pte. Ltd (Сінгапур), якій безпосередньо належить ТОВ "Спортмастер-Україна" – найбільша, за даними на її сайті, роздрібна мережа торгівлі спорттоварами в Україні, включена до списку санкцій рішенням РНБО і указом президента України від 19 лютого 2021 року.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з ним, на три роки щодо сінгапурської Sportmaster Operations вводиться повна заборона торговельних операцій, транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, а також заборона ввезення її продукції безпосередньо компанією або із залученням представників іноземних держав і застосовуються санкції щодо запобігання виведення капіталів за межі України.

Довідка

За інформацією на сайті "Спортмастер-Україна", до мережі входять близько 30 магазинів у 15 містах України загальною площею 50 тис. кв. м, які щорічно відвідують близько 10 млн людей, а всього в компанії зайнято понад 1 тис. працівників. Крім того "Спортмастер-Україна" розвивала мережу дилерських і франчайзингових магазинів, яка на території України включає понад 150 торгових точок (зокрема, франчайзингові Columbia, Sportlandia, Weekender, B2G) загальною площею понад 16 тис. кв. м у більш ніж 30 містах у всій країні.

Загалом мережа "Спортмастер" представлена майже 500 магазинами в Росії, Україні, Білорусі, Казахстані та намагалася вийти на ринок Китаю, а в другій половині 2019 року оголосила про покупку великих торговельних мереж спорттоварів у Польщі і Данії. Компанія, за її даними, входить у Топ-10 світових спортивних рітейлерів і є найбільшою у Східній Європі.

Раніше Зеленський підписав указ про санкції проти Медведчука.

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще 6 осіб.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що санкції проти Медведчука та його дружини запровадили через фінансування тероризму.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що рішення про введення санкцій стосовно окремих осіб ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: