fbpx
Сьогодні
08:54 21 Лют 2021

Порошенко звинуватив Офіс Президента у поширені фейків щодо взаємин між ним і Медведчуком

Лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко підтримав рішення про накладання санкцій на олігарха Віктора Медведчука, однак заявив, що Офіс Президента паралельно поширював фейки щодо нього.

Про це Порошенко написав у Facebook.

"Висловлюю, однак, жаль з приводу того, що рішення щодо Медведчука Офіс Президента супроводжує брудною кампанію проти мене особисто, поширюючи фейки, які не мають нічого спільного з реальністю. Доручаю адвокатам підготувати правову основу для позовів проти тих, хто поширює брехню та дезінформацію щодо мого ставлення особисто до Медведчука та ОПЗЖ", – заявив Порошенко.

Також п'ятий президент заявив, що Віктор Медведчук став потужним бізнесменом ще за президента Леоніда Кравчука, а у політику той повернувся вже за президенства Володимира Зеленського. "Раджу не забувати, що нове керівництво Генеральної прокуратури спустило на гальмах кримінальну справу проти Медведчука за статтею "державна зрада", яку на початку 2019 року тодішня ГПУ порушила за заявою Ради національної безпеки та оборони", – пише Порошенко.

Водночас Петро Порошенко закликав СБУ та ГПУ розпочати процесуальні дії щодо підсанкційних депутатів і взяти їх під арешт, розглянути в парламенті законопроєкт про кримінальну відповідальність за колабораціонізм і законопроєкт щодо недопущення поширення в Україні тез російської пропаганди, а також позбавити ліцензії телеканал "Наш".

Підтримую рішення РНБО і оприлюднений в суботу Указ Президента про застосування санкцій щодо Медведчука як політичне…

Posted by Петро Порошенко on Saturday, February 20, 2021

Раніше Зеленський підписав указ про санкції проти Медведчука.

Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та ще 6 осіб.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що санкції проти Медведчука та його дружини запровадили через фінансування тероризму.

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що рішення про введення санкцій стосовно окремих осіб ґрунтується, зокрема, й на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: