fbpx
Сьогодні
21:41 20 Лют 2021

Байден оголосив надзвичайну ситуацію в Техасі: що відомо

Фото: Reuters

Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій заявило в суботу, що президент Джо Байден затвердив декларацію про велике стихійне лихо в Техасі, який постраждав від масових відключень електроенергії та нестачі води під час морозів.

Про це передає Reuters.

Мільйони жителів найбільшого виробника нафти та газу в Сполучених Штатах зіткнулися з перебоями в подачі електроенергії, і майже половина жителів Техасу в п'ятницю зіткнулися з перебоями в подачі води. Майже дві дюжини смертей були приписані шторму і похолоданню.

Байден також планує поїздку до Техасу, щоб вивчити реакцію федерального уряду на першу нову кризу, яка вибухнула з моменту його вступу на посаду місяць тому. Білий дім тісно співпрацює з губернатором Техасу Грегом Ебботтом, республіканцем, який спочатку не визнавав перемогу Байдена на листопадових виборах.

За даними Техаської комісії за якістю навколишнього середовища, всі електростанції штату повернулися до роботи, хоча в п'ятницю вранці понад 195 000 домівок залишилися без електрики, а у жителів 160 з 254 округів Техасу були перебої з водопостачанням.

Напередодні в Техасі зафіксовані рекордні з кінця 1980-х морози і снігові бурі. Без електрики тимчасово залишилися близько 2,5 млн осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: