fbpx
Сьогодні
09:36 14 Лют 2021

Зеленський заявив, що Україна буде гарантом продовольчої безпеки ОАЕ

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна стане гарантом продовольчої безпеки для Об'єднаних Арабських Еміратів.

Про це він розповів у інтерв'ю еміратському інформаційному агентству WАМ, передає пресслужба ОП.

Зеленський підкреслив, що останніми роками між Україною та ОАЕ спостерігалася стала тенденція до активізації торговельно-економічного співробітництва. "Емірати – надійний і важливий торговельний партнер для українських компаній. Підтвердженням цього є те, що наразі понад 200 українських компаній працюють на території ОАЕ", – сказав Зеленський.

Окрім того, загальний обсяг торгівлі товарами та послугами між Україною й Еміратами, за словами Зеленського, у 2019 році склав 1 млрд 65 млн дол. США.

"У нас уже склалися традиційні сфери співпраці. Головними експортними позиціями України в ОАЕ поки що залишається продукція агропромислового комплексу та металургії. Дійсно, Україна може й стане гарантом продовольчої безпеки Еміратів. Українські чорноземи відомі в усьому світі, ми – серед світових лідерів за експортом пшениці, кукурудзи, ячменю", – наголосив Президент України.

Зеленський також зазначає, що Україна готова співпрацювати з Еміратами у виготовлені високотехнологічної продукції. Серед них – розвиток космічної сфери. "Україна має відповідні технології, і за допомогою інвестицій з боку ОАЕ ми можемо створювати таку продукцію для власних потреб і для постачання на ринки третіх країн", – сказав Зеленський.

Також президент зазначив, що Україна готова перебирати в ОАЕ досвід в галузі штучного інтелекту, відновлюваних джерел енергії, у питаннях розвитку інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: