fbpx
Сьогодні
18:55 13 Лют 2021

Зеленський розповів про свій перший офіційний візит у ОАЕ

Президент України Володимир Зеленський прокоментував свій перший офіційний візит в ОАЕ.

Про це він розповів в інтерв'ю еміратському інформаційному агентству WАМ.

"Об'єднані Арабські Емірати – це країна, яка надзвичайно стрімко розвивається та має величезний економічний потенціал. Емірати яскраво проявляють свою лідерську природу не тільки в економіці, технологіях, соціальній сфері, а й у справі регіонального мирного процесу. Нормалізація відносин між ОАЕ та Ізраїлем стала справжнім проривом, і Україна вітає цей історичний крок.

Хотів би також відзначити неймовірні зусилля Еміратів у боротьбі з коронавірусом не тільки у себе вдома, а й за кордоном. ОАЕ надали допомогу багатьом країнам світу, і в Україні не забудуть еміратський літак, який так вчасно доправив дружню гуманітарну допомогу для протистояння COVID-19 і допоміг багатьом українцям дістатися додому. За це я хотів ще раз висловити подяку керівництву вашої країни.

Тому цілком логічно, що ОАЕ — один з ключових партнерів України на Близькому Сході, і наша країна приділяє особливу увагу розвитку відносин з Еміратами. Максимальне поглиблення й розширення двосторонніх відносин з ОАЕ є пріоритетом нашої зовнішньої політики. Це дуже важливо для нас, і ми поступово рухаємося до розширення горизонтів наших відносин завдяки постановці на порядок денний все більш амбітних проектів", — пояснив Зеленський.

Він зазначив, що вже зараз відносини між Україною та ОАЕ є динамічними.

"Уже зараз я можу охарактеризувати відносини між Україною та ОАЕ як досить динамічні й такі, що мають стабільну тенденцію до стрімкого розвитку. Свідченням цього є економічні показники, зокрема двостороннього товарообігу, стан договірно-правової бази (понад 30 двосторонніх угод та меморандумів про співпрацю), культурно-гуманітарне співробітництво.

Вважаю, що завдяки обмінам візитами й активному політичному діалогу з керівництвом вашої країни ми можемо наповнити нашу двосторонню співпрацю новими конкретними проектами і знайти нові механізми для активізації відносин", — підкреслив президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: