fbpx
Сьогодні
19:32 14 Лют 2021

ДБР порушило справу через підрив військових на Донбасі

Державне бюро розслідувань (ДБР) початок розслідування за фактом загибелі трьох українських військових на Донбасі, які підірвалися на невідомому вибуховий пристрій. В рамках розслідування порушено кримінальну справу.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Справа порушена за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім військового положення).

"За попередньою інформацією, сьогодні, 14 лютого, близько 10:00 в районі Новолуганского при переміщенні з метою перевірки несення служби і зміни військовослужбовців на вогневих позиціях в результаті підриву на невстановленому вибуховий пристрій загинуло троє військових. Керівництво ДБР тримає розслідування цього кримінального провадження на особистому контролі і висловлює свої співчуття рідним і близьким бійців", – повідомили в ДБР.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група ДБР в Краматорську і Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

За попередніми даними, близько 10-ї ранку 14 лютого під час переміщення в районі Новолуганського з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої отримали поранення, несумісні з життям, троє військових: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження). Бійці загинули на місці.

Зеленський доручив провести розслідування щодо загибелі військових на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: