fbpx
Сьогодні
16:53 31 Січ 2021

ОПОРА назвала недоліки законопроєкту про всеукраїнський референдум

Громадянська мережа ОПОРА назвала недоліки проєкту Закону України "Про всеукраїнський референдум".

Про це йдеться у пресрелізі, який є у розпорядженні Рубрики.

Так, на думку правозахисників, до недоліків законопроєкту про всеукраїнський референдум належать:

1. Відсутність обов'язкового конституційного контролю за всіма без винятку питаннями всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, хоча дана проблема може бути вирішена виключно через внесення змін до Конституції України, адже пов'язана із особливим порядком роботи КСУ та конституційно обумовленими суб'єктами звернення до нього.

2. Можливе незабезпечення пропорційного представництва прихильників і противників питань всеукраїнського референдуму в складі окружних та дільничних комісій у зв'язку із наданням першочергової переваги партіям, які утворили депутатські фракції у парламенті та зареєстровані як прихильник або опонент питання всеукраїнського референдуму, та представникам ініціативної групи всеукраїнського референдуму.

3. Включення до Закону України положень щодо електронного голосування, які хоча і набудуть чинності після прийняття окремого Закону, але не відображають політичного та експертного консенсусу щодо нових способів голосування.

Нагадаємо, Верховна Рада сьогодні підтримала законопроєкт про всеукраїнський референдум, внесений президентом Володимиром Зеленським, який передбачає можливість електронного голосування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: