fbpx
Сьогодні
21:56 08 Лют 2021

Нардепка пропонує скасувати акредитацію у Раді телеканалам Медведчука

Нардепка фракції "Європейська Солідарність" Ірина Фріз ініціює ухвалити у Верховній Раді постанову щодо призупинення акредитації у парламенті працівників підсанкційних телеканалів 112 Україна, NewsOne та ZIK.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Ні російській пропаганді в державних органах, навіть через канали "п'ятої колони", – зазначила Фраз.

Вона нагадала, що в 2015 році ініціювала постанову щодо заборони акредитації ЗМІ РФ в органах державної влади, яка була ухвалена та набула чинності.

"Так ми убезпечили себе від прямих інформаційних операцій Кремля. Але лише частково, адже інформаційна війна має безліч механізмів для здійснення впливів. Україна вже сьомий рік воює з Росією, тисячі загиблих, мільйони переселенців, погіршення економічної та соціальної ситуації в Україні, все це викликано "руським міром" та бажанням РФ затягти нас в лапи "бункерного діда", – написала нардепка.

Фріз зауважила, що після заборони ЗМІ країни-агресора, соціальних мереж, Кремль за останні два роки потужно активізував інші свої канали інформаційного впливу, а використовуючи ЗМІ, які пов'язані з кумом Путіна Віктором Медведчуком.

"Бажання проводити телемости з головним пропагандиським рупором "Россия 1″, російські наративи під час ефірів, паплюження образу українських військових, та і, відверто, антиукраїнська риторика, вкотре підкреслює на кого працюють ЗМІ, проти яких введено нещодавно санкції", – написала вона.

За словами Фріз, з метою захисту національних інтересів, суверенітету і територіальної цілісності України ініціює проєкт постанови ВРУ про призупинення акредитації журналістів та технічних працівників засобів масової інформації при органах державної влади України щодо яких застосовано санкції указом президента України №43/2021.

"Дамо разом відсіч андирежавній діяльності "рупорів Кремля" на законодавчому рівні", – закликала нардепка.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

4 лютого Міністерство культури та інформаційної політики надіслало офіційного листа до адміністрації YouTube, аби ті заблокували підсанкційні телеканали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: