fbpx
Сьогодні
14:45 04 Лют 2021

Справу Татарова залишать у НАБУ

Апеляційна палата Вищого антикорсуду тимчасово зупинила рішення Печерського райсуду, на підставі якого кримінальне провадження щодо заступника голови Офісу президента Олега Татарова мали забрати в НАБУ – і передати СБУ.

Про це йдеться у повідомленні на сайті суду.

Зазначається, що виконання рішення Печерського суду призупинено до того, як Апеляційна палата ВАКС прийме одне з рішень, передбачених ч. 3 ст. 407 КПК, "чи іншого рішення по суті розгляду апеляційних скарг прокурора, захисника і підозрюваного".

Тож суд або може залишити рішення суду першої інстанції без змін, або скасувати його і винести нове. Крім того, суд повторно зробив запит до ДБР щодо матеріалів справи і попередив, що у випадку невиконання цього рішення – винних можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

У Центрі протидії корупції вже заявили, що тепер очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедиктова повинна скасувати протиправне рішення свого заступника та повернути справу в НАБУ.

Сам же Олег Татаров наголошує, що це суд не зобов'язав Венедіктову скасувати рішення про передачу справи до СБУ. "Це чергова маніпуляція. Такого рішення суд не приймав", – стверджує Татаров.

Нагадаємо, що прокурори в суді з обрання запобіжного заходу Олегу Татарову заявили про відкликання клопотання у зв'язку з можливою необґрунтованістю висунутої підозри.

Раніше повідомлялося, що НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурора Ірини Венедіктової у справу про ймовірне хабарництво Олега Татарова.

Нагадаємо, що НАБУ заявило про безпрецедентне в історії втручання Офісу генпрокурора в розслідування справи.

Офіс генпрокурора передав справу заступника Єрмака Олега Татарова з НАБУ до СБУ: Татаров сказав, що готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу.

Раніше глава НАБУ Артем Ситник сказав, що Олегу Татарову проситимуть обрати в суді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: