fbpx
Сьогодні
10:52 30 Гру 2020

Прокурори відкликали клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову

Прокурори в суді з обрання запобіжного заходу заступнику глави Офісу президента Олегу Татарову заявили про відкликання клопотання у зв'язку з можливою необґрунтованістю висунутої підозри.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

На початку судового засідання Вищого антикорупційного суду у середу представник обвинувачення озвучив заяву нової групи прокурорів із проханням про відкликання клопотання.

"Відкликаємо клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою… Наразі ми не можемо стверджувати, що підозра була обґрунтованою", – сказав представник сторони обвинувачення.

У заяві прокурорів наголошується на необхідності вивчення матеріалів справи в повному обсязі, на що прокурори не мали часу після передання справи з НАБУ до СБУ та зміни групи процесуальних керівників.

Захист Татарова повною мірою підтримав заяву прокурорів. Суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення за заявою прокурорів.

Раніше повідомлялося, що НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурора Ірини Венедіктової у справу про ймовірне хабарництво Олега Татарова.

Нагадаємо, що НАБУ заявило про безпрецедентне в історії втручання Офісу генпрокурора в розслідування справи щодо Татарова.

Офіс генпрокурора передав справу заступника Єрмака Олега Татарова з НАБУ до СБУ: Татаров сказав, що готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу.

Раніше глава НАБУ Артем Ситник сказав, що Олегу Татарову проситимуть обрати в суді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Нагадаємо, що 21 грудня Олег Татаров прийшов до НАБУ, де отримав повідомлення про підозру. Також він написав заяву про тимчасове призупинення виконання своїх посадових обов'язків і їх передачу іншій посадовій особі.

Татаров про заяву Ситника сказав, що не буде і не може бути ніякого арешту за сфальсифікованим провадженням.

Нагадаємо, згідно з даними директора НАБУ Артема Ситника, Олег Татаров, будучи юристом Укрбуду, разом з власником компанії Максимом Микитасем дав хабар у вигляді паркомісця експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за заниження вартості житлового комплексу з 81 до 7 млн грн.

Олег Татаров у відповідь пообіцяв подати до суду позов про захист честі, гідності і ділової репутації проти директора НАБУ.

Після резонансу навколо справи в НАБУ опублікували листування фігурантів справи, в якому, можливо, фігурує Татаров. А колишній співвласник Укрбуду Максим Микитась, який пішов на угоду зі слідством, підтвердив, що раніше Олег Татаров працював в його компанії "фахівцем зі схем".

Татаров став заступником голови Офісу президента Андрія Єрмака 5 серпня 2020 року. За президентства Віктора Януковича він був начальником Головного слідчого управління МВС України. Його посада підпадала під дію закону про очищення влади, втім, йому вдалося уникнути люстрації.

18 грудня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру у хабарництві заступнику голови Офісу президента України Олегу Татарову.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: