fbpx
Сьогодні
10:26 30 Січ 2021

В Україні планують змінити Кодекс законів про працю, врахувавши гендерну складову

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина зустрілася з представниками та представницями Міжфракційного депутатського об'єднання "Рівні можливості". Вони обговорили співпрацю для подолання гендерної нерівності та дискримінації.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Під час зустрічі було обговорено підготовку нової редакції Кодексу законів про працю з урахуванням гендерної складової. Також говорили про ухвалення Стратегії гендерної рівності в освіті та протидії дискримінаційному навчальному контенту в освіті.

"Нове законодавство, ухвалене Урядом та Парламентом, вже створює багато можливостей для врівноваження прав жінок і чоловіків. Проте попереду найважчий етап роботи – закони мають запрацювати на повну силу, аби на практиці забезпечити усім громадянам України рівний доступ до освіти, професій у секторі безпеки та оборони, забезпечити дієву боротьбу з домашнім насильством та роботу урядової «гарячої лінії» 15-47. Ці питання також потребуватимуть скоординованої комунікації усіх гілок влади", – сказала Ольга Стефанішина.

За її словами, сьогодні система допомоги та оперативного реагування на випадки домашнього насильства ще потребує вдосконалення.

"У цьому році маємо докласти максимум зусиль для розбудови потужної системи допомоги жінкам і чоловікам, які стали жертвами домашнього насильства. Наразі ведеться робота над розробкою єдиної мережі типових притулків для всіх областей за європейським стандартом", – сказала Ольга Стефанішина

Віцепрем'єр-міністр підкреслила, що боротьба з домашнім насильством пріоритезована на найвищому державному рівні, зокрема Президента України, ключових центральних органів влади.

Вона також проінформувала, що Кабінет Міністрів України веде активну роботу над реалізацією зобов'язань у рамках міжнародної ініціативи "Партнерство Біарріц" з утвердження гендерної рівності. Крім того, у 2020 році Україна приєдналась до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці та Коаліції дій для сприяння досягненню гендерної рівності у рамках ООН. "Така міжнародна участь сприятиме інкорпорації в український порядок денний глобальних питань щодо розширення економічних прав та можливостей жінок, протидії гендерно зумовленому насильству та впродженню технологій і інновацій для досягнення гендерної рівності", – зазначила віцепрем'єр-міністр.

За словами Ольги Стефанішиної, такий порядок денний триматиме на контролі Комісія з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: