fbpx
Сьогодні
09:01 30 Січ 2021

У Нацкомісії наголошують, що новий правопис продовжує бути чинним

Новий український правопис залишається чинним, попри рішення Окружного адміністративного суду Києва, який визнав незаконною постанову Кабміну про його запровадження.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла глава Нацкомісії зі стандартів державної мови Орися Демська.

"Постанова Кабміну все ще не скасована. Триває судовий процес, Кабінет міністрів подаватиме апеляцію. До завершення апеляційного процесу постанова про питання українського правопису, це постанова №437 від 2019 року, чинна. Тому ми як центральний орган виконавчої влади, колегіальний орган зі спеціальними повноваженнями, який підпорядкований Кабміну України, виконуємо постанову, яка є прямим розпорядженням для нас як центрального органу виконавчої влади", – наголосила Демська.

За її словами, судовий процес довкола правопису триває:

"Поки ми не маємо завершення судового процесу, ми ще не маємо і тексту рішення суду, ми не можемо конструктивно обговорювати саме рішення, тому що його немає… Коли цей процес буде завершено, якщо апеляція скаже, що все, постанову скасовано, то тоді ми можемо говорити про те, що правопис перестав бути чинним. Причому не правопис, а нова редакція правопису".

Нагадаємо, 28 січня Окружний адміністративний суд Києва за позовом 7-класниці з Херсону скасував постанову Кабінету міністрів, якою було схвалено нову редакцію "Українського правопису".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: