fbpx
Сьогодні
15:55 26 Січ 2021

Держгеонадра: Україну чекають іноземні інвестиції

Україна може отримати понад 10 мільярдів доларів інвестицій

Про це заявив очільник геологічної служби України Роман Опімах, повідомляє «Рубрика».

Сьогодні в Києві пройшла пресконференція "Мінерали майбутнього", на якій Державна служба геології та надр України презентувала інвестиційний потенціал видобутку на території України корисних металів.

Держслужба спільно з Ukraine Invest презентувала вакантні для виставлення на аукціони ділянки зі стратегічними покладами корисних копалин. Йдеться про продаж спеціальних дозволів на видобуток і користування 15 різних копалин ресурсах на більш ніж 50 об'єктах території України, її континентального шельфу та морської економічної зони. За словами голови служби Романа Опімаха, це допоможе залучити понад 10 мільярдів доларів інвестицій.

Держгеонадра: Україну чекають іноземні інвестиції

Фото: Рубрика

роман опімах

Фото: Рубрика

"Пройшли часи, коли такі проєкти переносилися в засекречених папках на зав'язках і були доступні тільки для обраних очей. Сьогодні Держгеонадра презентує все інвестиційні пропозиції в зручному форматі і доступній, сучасній формі", заявив він, говорячи про інвестиційний атласі надрокористування, який тепер можна знайти у відкритому доступі на сайті держслужби.

На метали, поклади яких є в Україні, поступово зростає попит в передових промислових областях. По суті, Україна стає майданчиком для видобутку партнерами, які зможуть взяти участь і викупити на аукціоні дозвіл таких металів, як літій, який використовується для виготовлення літій-іонних батарей, титан, задіяного в авіа- і ракетобудуванні, в суднобудівної, машинобудівної, харчової та медичної промисловості; нікель, кобальт, хром, мідь, молібден зараз ці метали експортуються; рідкісні метали берилій, ніобій, цирконій, скандій, і навіть золото, запаси якого на території України близько 3 тисяч тонн. Це майже стільки ж, скільки становить золотовалютний запас Німеччини (3370 тонн золота) і трохи менше, ніж маса золота, видобутого в усьому світі у 2018 році (3300 тонн). Продавати будуть також дозволу на видобуток вуглеводневих ресурсів і уранових руд, запас яких в Україні найбільший в Європі.

Аукціони на деякі з ділянок вже проведені, а деякі тільки заплановані на 2020 рік. Процес отримання спеціального дозволу триває від 6 до 9 місяців.

Держгеонадра: Україну чекають іноземні інвестиції

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: