fbpx
Сьогодні
12:58 25 Січ 2021

Зеленський привітав розвідників з професійним святом: Настав час бути більш проактивними

фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський зустрівся зі співробітниками Служби зовнішньої розвідки та привітав їх з професійним святом, яке розвідники відзначали напередодні.

Про це повідомляє Офіс президента.

24 січня 1919 року був створений перший підрозділ зовнішньої розвідки Української Народної Республіки. Зеленський наголосив, що сьогодні, як і сто років тому, робота зовнішньої розвідки є надважливою для національної безпеки держави, її соборності та незалежності.

«Сьогодні ми не маємо права повторити помилки сторічної давнини. А отже – повинні працювати понад свої можливості», – сказав президент.

Також він зазначив, що процеси, які останнім часом відбуваються у світі, свідчать про початок докорінної трансформації глобального безпекового середовища.

«Ми навчилися стримувати та протидіяти зовнішнім загрозам. Настав час переходити до більш амбітних дій і бути більш проактивними, відстоюючи національні інтереси нашої держави», – наголосив Зеленський.

За його словами, одним з перших кроків на цьому шляху може стати формування «альянсу безпеки» з-поміж країн-партнерів.

«Ви маєте досвід і можливості, щоб втілити це в життя. Більш того, «операції впливу» – це одна з ключових форм роботи розвідувальних структур», – зауважив президент. 

Зеленський наголосив, що Служба зовнішньої розвідки має щоденно посилювати стратегічну та оперативну складові, аналітичну діяльність та якість інформації, впроваджувати нові підходи й досвід провідних спецслужб світу.

Президент вручив співробітникам Служби зовнішньої розвідки державні нагороди та сертифікати на квартири.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: