fbpx
Сьогодні
14:50 23 Січ 2021

Мрія українського призовника: у Швейцарії дозволили проходити військову службу вдома

Кілька тисяч швейцарських новобранців у січні проходитимуть базову військову підготовку вдома за допомогою онлайн-додатку.

Про це повідомляє швейцарська корпорація радіомовлення Swissinfo, передає Суспільне.

Таке рішення було прийнято з метою зменшення ризику поширення COVID-19 в армії.

Очікується, що 6000 новобранців тренуватимуться вдома по шість годин на день впродовж трьох тижнів за допомогою спеціального додатка. Планується також щотижнева чотиригодинна програма фізичної підготовки.

"Це індивідуальні вправи, які потрібно виконувати вдома. У додатку вказана програма, якої необхідно дотримуватися", – пояснив офіційний представник армії Деніел Рейст.

Після трьох тижнів дистанційного навчання ці шість тисяч призовників доєднаються до своїх колег 8 лютого. Вони повинні будуть пройти тест на коронавірус, а також продемонструвати, що вони засвоїли онлайн-програму. Якщо вони не складуть тести, їм доведеться надолужувати згаяне у вихідні в казармах.

Система збройних сил Швейцарії зобов'язує більшість чоловіків проходити базову військову підготовку у віці 18 років, а потім відвідувати регулярні курси підвищення кваліфікації. Базова підготовка триває 18 тижнів, за нею йде шість курсів підвищення кваліфікації по три тижні кожен.

Реформи, проведені в країні у 2018 році, скоротили чисельність швейцарських військовослужбовців на дійсній службі з 140 000 до 100 000. Близько 10 тисяч осіб – професіонали, інші – призовники або добровольці. Військова служба є добровільною для жінок, яких наразі служить близько тисячі.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: