fbpx
Сьогодні
14:21 22 Січ 2021

Після пожежі пансіонату Зеленський виступає за реформу ринку соціальних послуг

фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський виступає за законодавче врегулювання сфери надання соціальних послуг в Україні, зокрема діяльності пансіонатів для людей похилого віку.

Про це він сказав журналістам після відвідування в лікарні постраждалих під час пожежі у пансіонаті для літніх людей у Харкові.

Зеленський поцікавився самопочуттям врятованих і побажав їм швидкого одужання.

"Просто вирішити харківську ситуацію недостатньо. Ми не знаємо, скільки таких об'єктів у державі.

Повинна бути реформа глобальна на цьому кейсі, я вважаю… Тому будуть законодавчі ініціативи, повинна бути реформа. Люди можуть отримувати нормальні якісні послуги. Думаю, що як приватні послуги можуть бути, так і комунальні, як би це не звучало, такий ринок справедливих соціальних послуг повинен бути відкритий в Україні", – зазначив Президент.

Зеленський сказав, що "частково морально не розуміє дітей, які здають в такі хоспіси, в такі умови своїх батьків", однак після спілкування з одним із постраждалих у Харкові підкреслив, що такі об'єкти дійсно є, але податків вони не платять.

"Принаймні, я вже зрозумів, що люди, в принципі, знають про такі приватні хоспіси. Те, що мені деякі наші колеги з правоохоронців сказали, що ніхто не знає про це, думаю, що це не є правда, тому що в інтернеті можна зареєструватися, простіше зареєструватися, коштує це в місяць від 5 тисяч до 15 тисяч (гривень – ред.)", – зауважив президент.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський у п'ятницю зранку прибув до Харкова.

Нагадаємо, що пансіонат для літніх людей "Золотий час" у Харкові, під час пожежі в якому загинули 15 осіб, не був зареєстрований і діяв незаконно.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів "негайно розібратися в ситуації". З цією метою створено державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Комісія матиме встановити причин цієї трагедії та напрацювати механізмі запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

В Харкові оголосили 22 січня днем жалоби за загиблими внаслідок пожежі.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: