fbpx
Сьогодні
14:49 22 Січ 2021

"Голос" просить суд скасувати рішення НАЗК про призупинення держфінансування партії

«Голос» просить Окружний адміністративний суд міста Києва скасувати рішення Національного агентства з питань запобігання корупції, яким було зупинене державне фінансування статутної діяльності партії.

Про це інформує пресслужба суду.

«Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов політичної партії «Голос» до Національного агентства з питань запобігання корупції», – ідеться в повідомленні.

Позивач просить суд скасувати наказ НАЗК від 23 грудня 2020 року, яким було зупинене державне фінансування статутної діяльності «Голосу».

Серед інших вимог позову – визнати протиправними дії Нацагентства щодо складення висновку про результати аналізу звіту про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру партії.

Як інформують у суді, представник позивача вважає, що НАЗК під час аналізу вказаного звіту вийшло за межі своїх повноважень, а підстави для зупинення фінансування партії відсутні.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, що НАЗК призупинило фінансування «Голосу», оскільки партія сплатила за оренду офісів кількох територіальних організацій за рахунок коштів державного фінансування.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: