fbpx
Сьогодні
16:13 11 Січ 2021

НАЗК призупинило держфінансування "Голосу": у партії назвали це тиском

Національна агенція з питань запобігання корупції призупинила фінансування партії "Голос", оскільки партія сплатила за оренду офісів кількох територіальних організацій за рахунок коштів державного фінансування.

Про це Укрінформу повідомив прессекретар політичної сили Ярема Дух.

"У НАЗК є дві претензії: по-перше, до оформлення угод та актів виконаних робіт у наших підрядників, по-друге — до того, що ми сплатили орендну плату за офіси трьох територіальних організацій з державних рахунків", – зауважив Дух.

За його словами, юристи партії наразі вивчають рішення НАЗК і визначаються, яким чином на нього реагувати.

У свою чергу, голова партії "Голос" Кіра Рудик заявила, що у політсилі розглядають варіанти оскарження цього рішення агенції та заявила, що "ми розцінюємо це як тиск на незалежну та єдину неолігархічну парламентську партію".

Новий рік починається із неприємних сюрпризів для партії Голос. А саме — з політичного тиску на найменшу та, разом з…

Posted by Kira Rudik on Monday, January 11, 2021

Згідно до закону "Про політичні партії" державне фінансування статутної діяльності політичної партії зупиняється за рішенням НАЗК у разі:

1) неподання політичною партією звіту про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру у встановлений цим Законом строк;

2) подання політичною партією звіту про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, оформленого з грубим порушенням встановлених вимог, або звіту, який містить недостовірні відомості про майно політичної партії чи кошти або витрати політичної партії в розмірі більше двадцяти розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного календарного року.

НАЗК приймає рішення про зупинення державного фінансування діяльності політичної партії до усунення політичною партією причин, що зумовили зупинення державного фінансування її статутної діяльності.

У разі усунення партією причин, НАЗК не пізніш як через п'ять днів після отримання звіту партії розглядає питання про відновлення держфінансування статутної діяльності партії. Державне фінансування статутної діяльності політичної партії відновлюється з початку кварталу, наступного за кварталом, в якому прийнято рішення про відновлення державного фінансування статутної діяльності політичної партії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: